Uitleg over de procedure van de kennismaking en over het huren

Denkt u eerst  goed na over het wonen in een woongroep. Dat is een  bewuste keuze. Het verschilt wezenlijk met  het wonen in een gewoon appartement.

Meer informatie over woongemeenschappen vindt u op de website van LVGO, de  Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen.

*) Hieronder informatie om globaal te bekijken of u in  aanmerking komt voor een woning in de sociale sector.

Peildatum gegevens 1-1-2023, volgens opgave Rijksoverheid en Belastingdienst.

De maximale huur voor woningen in de sociale sector, zonder servicekosten, is € 808,06 per maand.  

Het maximale jaarinkomen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning  is: € 48.625 voor een 2 pers. huishouding en € 44.035 voor een 1 pers. huishouden .  Meer info hierover:  www.woningnet.nl

Woningcorporatie Pré Wonen heeft een kleine ruimte om van bovenstaande inkomenseisen af te wijken.   Bij toewijzing is het aan de woningcorporatie om te beslissen of u de woning kan huren. Dit op basis van de door u aangeleverde inkomensgegevens. 

Voor uitgebreidere info kunt u de website van de Rijksoverheid bezoeken:  www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/sociale-huurwoning-voorwaarden

De hoogte van de huur van een appartement in onze woongroep verschilt per type woning en is bovendien inkomens-afhankelijk.  Wij kunnen daarom slechts een zeer globale indicatie geven waaraan geen rechten kunnen worden ontleend: De huren bedragen globaal € 520 voor een 1 persoonsappartement tot € 665 voor een 2-persoonsappartement. ("kale" huur) De werkelijke huur wordt na de toewijzing vastgesteld door de verhuurder, Pré wonen. (www.prewonen.nl)

De servicekosten zijn € 35 per woning per maand. Hiervan wordt gespaard voor het onderhoud  en/of vervanging van zaken betreffende  gemeenschappelijke ruimtes, zoals schoonmaker, glazenwasser, tuinonderhoud, inventaris en logeerkamer. Daarnaast een verenigingsbijdrage van € 2 per persoon per maand. Hiervan worden de gemeenschappelijke activiteiten betaald. 

 Voor de officiële inschrijving  als aspirant lid van onze vereniging betaalt u eenmalig een bedrag van  € 25. Dit is pas aan de orde als u na uw aanmelding een tijdje heeft 'meegedraaid" bij diverse activiteiten en na een positieve meerderheid van stemmen van de bewoners. (Een aanmelding betekent dus nog geen inschrijving)  

Als u na het bekijken van onze website interesse heeft, meldt u zich dan aan.  Zie menu ",> Contactgegevens.

Overige financiële zaken:

Per jaar geldt een bedrag van € 15 voor de verlenging. van de inschrijving. Bij toewijzing van een woning wordt eenmalig  € 185 in rekening gebracht voor entreekosten.

De groottes van de 1 en 2 pers. appartementen bedragen ongeveer: 45-57m2  (excl. gang/hal, berging) Voor plattegronden van de verschillende woningtypen verwijzen we naar het tabblad "Meer"'>  plattegronden woningen.

Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van inkomen en vermogen. In 2021 verandert het systeem van inkomensgrenzen. U kunt een proefberekening maken via: www.belastingdienst.nl