Uitleg over de procedure van de kennismaking en over het huren

Denkt u eerst  goed na over het wonen in een woongroep. Dat is een  bewuste keuze. Het verschilt wezenlijk met  het wonen in een gewoon appartement.

Meer informatie over woongemeenschappen vindt u op de website van LVGO, de  Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen.

Hieronder informatie om globaal te bekijken of u in  aanmerking komt voor een woning in de sociale sector.

Peildatum gegevens 1-1-2024, volgens opgave Rijksoverheid en Belastingdienst.

De maximale huur voor woningen in de sociale sector, zonder servicekosten, is  879,66 per maand.  

Het maximale jaarinkomen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning  is: € 52.671 voor een 2 pers. huishouding en € 47.699 voor een 1 pers. huishouden .  Meer info hierover:  www.woningnet.nl

Bij toewijzing is het aan de woningcorporatie om te beslissen of u de woning kan huren. Dit op basis van de door u aangeleverde inkomensgegevens. 

Voor uitgebreidere info kunt u de website van de Rijksoverheid bezoeken:  www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/sociale-huurwoning-voorwaarden

De hoogte van de huur van een appartement in onze woongroep verschilt per type woning en is bovendien inkomens-afhankelijk.  Wij kunnen daarom slechts een zeer globale indicatie geven waaraan geen rechten kunnen worden ontleend: De huren bedragen globaal € 530 voor een 1 persoonsappartement tot € 680 voor een 2-persoonsappartement. ("kale" huur) De werkelijke huur wordt na de toewijzing vastgesteld door de verhuurder, Pré wonen. (www.prewonen.nl)

De servicekosten zijn € 35 per woning per maand. Hiervan wordt gespaard voor het onderhoud  en/of vervanging van zaken betreffende  gemeenschappelijke ruimtes, zoals schoonmaker, glazenwasser, tuinonderhoud, inventaris en logeerkamer. Daarnaast een verenigingsbijdrage van € 2 per persoon per maand. Hiervan worden de evenementen  voor de bewoners gefinancierd.

 Voor de officiële inschrijving  als aspirant lid van onze vereniging betaalt u eenmalig een bedrag van  € 25. Dit is pas aan de orde als u na uw aanmelding een tijdje heeft 'meegedraaid" bij diverse activiteiten en na een positieve meerderheid van stemmen van de bewoners. (Een aanmelding betekent dus nog geen inschrijving)  

Als u na het bekijken van onze website interesse heeft, meldt u zich dan aan.  Zie menu  "Contactgegevens".

Overige financiële zaken:

Per jaar geldt een bedrag van € 15 voor de verlenging. van de inschrijving. Bij toewijzing van een woning wordt eenmalig  € 185 in rekening gebracht voor entreekosten.

De groottes van de 1 en 2 pers. appartementen bedragen ongeveer: 45-57m2  (excl. gang/hal, berging) Voor plattegronden van de verschillende woningtypen verwijzen we naar het tabblad "Meer"'>  plattegronden woningen.

Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van inkomen en vermogen. U kunt een proefberekening maken via: www.belastingdienst.nl